A Biburi webáruházban cookie-kat használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt. A webáruház használatával ezt elfogadod. Értem.
Termékek Menü

DIY - Filc állatfigurák

Ár:
0 Ft

A termék ingyenes, nem is kell megvásárolnod, csak nyisd meg a képeket és kövesd a lépéseket.
Az elkészítéshez további segítséget a képek alatt a leírásban találsz.

A szállítás indításának várható időpontja (egyedi megrendelés esetén plusz 1-3 nap): 2023. június 13.
Szállítási díj: 800 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Mennyiség:db

Leírás és Paraméterek

Az első képen látható mintadarabjaim kb. 8 cm magasak.
Kezdők is belevághatnak, megvarrása nem igényel előképzettséget, gyakorlatot, és kézzel is elkészíthető.
* ALAPANYAGOK, KELLÉKEK:
- ceruza, vonalzó, olló, papír vagy ha van, négyzetrácsos lap,
- barkácsfilc (vagy más, szövött, hurkolt textil), cérna, hímzőfonal, olló, töltőanyag.
A figurát filc alapanyaghoz terveztem, de elkészítheted más, szövött textilből is. Kezdőknek rugalmatlan vagy a nem túl rugalmas anyagokat javaslom. Ha filcből készíted, a test két darabját kívül varrd össze, ha más textilt használsz, a visszájáról varrd meg (varrás előtt emiatt a minta körül fél centi ráhagyással vágd majd körbe az anyagot), hagyj egy kis lyukat a test oldalán vagy alul, végül fordítsd ki.
1. lépés
Legkönnyebb négyzetrácsos lapon elkészíteni a szabásmintát. Ha nincs, készíts sima lapra négyzethálót úgy, hogy előre tervezd meg, milyen magas figurát szeretnél - a négyzetek oldalhosszát ehhez mérten számold ki. Másold rá a minta pontjait a hálódra (3. kép). Elég, ha a minta felét rajzold meg, hajtsd félbe a lapot a középvonalnál és vágd ki. Így biztosan szimmetrikus lesz. De az is lehet, hogy ilyesmivel nem bajlódsz, hanem felvázolod szabadkézzel.
2. lépés
Rajzold fel az anyagra a mintát kétszer. A filcet elnagyolva vágd ki, a szövött textilt fél centi ráhagyással.
Filc esetén a füleket, farkat külön vagy a test hátsó oldalával együtt is kivághatod. Szövött anyagból két darabot vágj ki egy fülhöz, varrd körbe, fordítsd ki; ki is tömheted.
3. lépés:
Vágd ki és varrd fel az elülső oldal részeit: arcot, szemet, orrot, szájat, hasat, szőrt.
A szemeket cérnából kis csomókkal alakítsd ki vagy használhatsz gyöngyöt, apró maciszemet is.
Az arcpírt festheted vagy apró filcdarabokból ragaszthatod is (például ragasztópisztollyal).
4. lépés
Vágd körbe az első és a hátsó oldalt is. Illeszd egymásra és kezdd el összevarrni (a különböző kézi öltéstípusokról készítettem egy rajzot: 7. kép, de varrógéppel is körbevarrhatod). Miközben varrod, tedd a helyükre a karokat, füleket, farkat és ezekkel együtt folytasd a varrást. Amikor majdnem körbeértél, tömd ki a figurát, majd fejezd be a varrást. 
Töltőanyag lehet gyapjú, poliészter rostszál (ilyennel tömik ki a párnákat és kreatív boltokban lehet kapni kis mennyiségben is), vatta, apró darabokra vágott, már nem használt ruhaneműk (a puha, kötött vagy hurkolt anyagok a legjobbak, például pólók).
Ha más textilből varrod és egy nagyobb figurát készítesz, érdemes a füleket, farkat, karokat előbb gombostűzni vagy pár öltéssel a helyükre varrni. Az elülső és hátsó oldalt színt színre fektetve varrd körbe. Hagyj egy kis lyukat a kifordításhoz, tömd ki és varrd be a lyukat (a láthatatlan öltés készítési módját EBBEN a blogbejegyzésben megtalálod).
K É S Z !
* * * * * * *
Ha segítségre van szükséged az elkészítésben, kérlek, írj a biburidesign@gmail.com címre, szívesen segítek.
Szerzői jog fenntartva. Kérlek, csak személyes használatra dolgozz a mintával és az útmutatóval. A termék a márka és a weboldal megjelölésével közösségi oldalakon megosztható, ingyenes (!) kézműves foglalkozásokon felhasználható. Kereskedelmi forgalomba még részleteiben sem hozható (kizárólag engedéllyel, hozzájárulással).
Meilinger Zita © 2020

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!